Vauvahieronta/koliikin hoito

Hyvän Olon Idea - Vauvahieronta

Vauvahieronta on tapa läheisellä, hellivällä koskettelulla seurustella lapsen kanssa. Vauvahieronta antaa hauskan, hellän, turvallisen ja luonnollisen mahdollisuuden rentoutua yhdessä. Hieronnalla voi olla myös hoitavia vaikutuksia – sillä voidaan lievittää koliikkikipuja, estää korvatulehduskierrettä, edistää ruuansulatusta jne. Hieronnalla parannetaan lapsen hermoston kasvua, immuniteettiä sekä ruuansulatusta.

Opetan vauvahieronnan hoidon yhteydessä vanhemmille, joten kotona on hyvä päivittäin jatkaa lapsen hoitoa. Neuvon myös vyöhyketerapeuttiset koliikin hoitopaikat. Hieronta voi olla myös avuksi yhteyden saavuttamiseksi lapseen, jos vanhemmilla ei ole ollut mahdollisuutta seurustella vastasyntyneen kanssa. Vauvahieronta tarjoaa myös isälle mahdollisuuden päästä lastansa lähelle. Päivittäisestä hieronnasta voi muodostua hiljaisuuden ja keskittymisen hetki, joka on yhtä hoitava niin lapselle kuin vanhemmalle.

Vauvahieronta sopii kaikenikäisille lapsille, heti syntymästä leikki-ikäisiin. Hieronnan voi aloittaa lapsen ollessa minkä ikäinen tahansa, koskaan ei ole liian aikaista tai liian myöhäistä. Mutta jos lapsi saa hierontaa heti syntymänsä jälkeen säännöllisesti, hänen sopeutumisensa ulkomaailmaan varmasti on helpompaa ja hän myös tottuu hierontaan. Hieronnasta tulee osa päivärytmiä, kuten ruokailusta, kylpemisestä jne. Vauvahieronta ei koskaan saa olla pakonomaista. Hieronnan tulee perustua haluun ja vapaaehtoisuuteen, sen on oltava ihanaa, hauskaa ja nautinnollista yhdessäoloa, sekä hierottavalle että hierojalle.

Hoidon/ohjauksen kesto:
Käyntiin varataan aikaa n. 75 min. että on riittävästi aikaa myös keskustelulle ja vauvan syöttämiselle ja vaipanvaihdolle ym. Vauvan ehdoilla mennään. Koko hieronta kestää 20:sta – 40:ään minuuttiin, sitten kun vauva on tottunut hierontaan. Käsittelytavat ja ajat voivat toki vaihdella päivittäin huomioiden vauvan mielialan ja viihtyvyyden.