EFT-ohjaus

Hyvän Olon Idea - EFT-ohjaus

Nauti elämästä ja poista stressi EFT-menetelmällä (”Naputtelu-hoidolla”)
EFT eli Emotional Freedom Techniques, suomeksi Tunteiden vapautustekniikka, on amerikkalaisen, Stanfordin yliopiston insinööri Gary H. Craigin 1980 –luvulla kehittämä ”tunteiden akupunktiomenetelmä”.
EFT-hoito on ennen kaikkea tarkoitettu itsehoidoksi. Pystyt itse auttamaan itseäsi EFT:llä. EFT yhdistää akupisteiden naputtelun suggestioihin ja itsensä hyväksymiseen. Hoidossa pyritään vapautumaan mistä tahansa sellaisesta tunteesta tai tunnetilasta, joka koetaan haitallisena.

Ideana on, että kun kielteiseksi koettu tunne syntyy meissä, johtuu se sitten vanhoista muistoista, synnynnäisestä ominaisuudesta (esim. fobiat) tai muusta, se aikaansaa kehossamme tietyn reaktion, minkä koemme epämiellyttäväksi.
Tämä epämiellyttävä tuntemus syntyy siitä, että energia ei virtaa tuolloin kehossamme ja jossain energiakanavassamme / meridiaanissa syntyy silloin ikään kuin sähköhäiriö.
Koko kehomme toiminta perustuu sähköiseen tiedonsiirtoon. Tiedämme, että esimerkiksi kipuaistimus on hermostossa kulkevaa nopeaa sähkönsiirtoa, samoin sydämen toiminta, ajattelumme, tunnereaktiomme jne.
Kehon sähköjärjestelmän häiriö saattaa tuntua vaikkapa ”perhosina vatsassa”, ”puristavana tunteena rinnassa” tai ”palana kurkussa”.
EFT- hoitoa käytetään ennen kaikkea erilaisten tunneperäisten ongelmien hoitoon, kuten

  • pelot ja fobia
  • traumaattiset muistot, traumat
  • riippuvuudet
  • parantamaan itsetuntoa
  • ahdistukseen
  • suorittamiseen liittyvät ongelmiin
  • ihmissuhdeongelmiin

Koska monet sairaudet saattavat johtua edellä mainituista tunneperäisistä ongelmista, voidaan myös niitä mahdollisesti hoitaa EFT:n avulla. Esimerkkinä vaikkapa ihottuma, allergia, hengitysongelmat, kohonnut verenpaine.
EFT on suorastaan nerokas järjestelmä, joka todellakin on auttanut monia ihmisiä vapautumaan pitkäänkin jatkuneista tunnesolmuista. Vain taivas on rajana, mihin naputteluhoito tepsii.
Hoidossa vaikutetaan ihmisen energeettiseen järjestelmään kolmella eri tavalla ja tasolla, mikä saa aikaan aikaisemman tunnereaktion heikentymisen tai katoamisen.

Itsehoitomuotona esimerkiksi erilaisista ahdistavista tunnetiloista vapautumisessa EFT saattaa siksi olla todella tehokas.

Saat mukaan ohjeet ja jo ensimmäisen käynnin jälkeen osaat jatkaa EFT:n käyttöä omaan tahtiin. Ohjaan tarvittaessa jatkossakin.
Yhden terapiatapaamisen pituus on yleensä kokonaisuudessaan 1,5 -2 tuntiin.

HUOM!
EFT on ennen kaikkea itsehoitomenetelmä, eikä ole tarkoitettu vakavien psyykkisten ongelmien hoitoon. Hoito voi kuitenkin edesauttaa osaltaan lääkärin/ psykologin antamaa terapiaa.
Mikäli olet terveydenhuollon ammattilaisen hoidossa, on entistäkin tärkeämpää, että kerrot hänelle ETF-hoidosta, jonka olet oppinut ja jolla hoidat itseäsi. Todennäköisesti hoidostasi vastaava suhtautuu myönteisesti asiaan ja voi ottaa itsehoitosi ja sen tulokset huomioon hoidossasi.