Ayurvedinen kuumakivihieronta (Shila Abhyanga)

Hyvän Olon Idea - Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä mm. Intiassa, Tiibetissä, sekä Havaijilla. Kiviä on käytetty mm. puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen hoidossa ja hermostollisten ongelmien hoidossa. kuumakivihieronnan vaikutus on voimakkaasti stressiä laukaiseva ja rentouttava.

Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi keholla luovuttaen lempeää lämpöään syvälle lihaksiin; koko keho rentoutuu. Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa kehon energiakeskuksiin (selälle, vatsalle, kämmeniin ja jalkapohjin) asetellaan lämpimät kivet. Vapauttaessaan lämpöä, nämä kivet vaikuttavat koko kehoon rentouttaen, puhdistaen ja energisoiden sitä. Myös hieronta tehdään lämpimillä kivillä.
Kuumakivihieronnassa käytetään luonnon hiomia basalttikiviä. Luonnon hiomat kivet tuntuvat iholla yhtä pehmeiltä kuin posken iho ja ne jakavat tasaisesti lämpöä; basalttikivi sitoo lämpöä pitkään ja vapauttaa sitä hitaasti.
Kuumakivihieronnassa yhdistyy intialaisen hieronnan ja lämpimien kivien rentouttava vaikutus. Kuumakivihoidossa käytetään lämmitettyä öljyä ja lämpöä varaavia kiviä, mitkä lämmitetään 50 – 55 asteisiksi. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin: lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja siksi kuumakivihieronta onkin yksi parhaista esim. lihasjännityksen laukaisijoista.

Se myös vaikuttaa syvällisesti koko kehoa ja mieltä tasapainottavasti; lämmön ja hieronnan yhteisvaikutuksesta:

  • parantaa veren- ja lymfanesteenkiertoa
  • kuona-aineiden poistuminen vilkastuu
  • aineenvaihdunta tehostuu
  • tasapainottaa hermoston toimintaa
  • laukaisee stressiä ja purkaa jännitystä
  • parantaa kehon ja mielen yhteistoimintaa
  • laukaisee lihasjännityksiä
  • rentouttaa kokonaisvaltaisesti

Kuumakivihieronta on ihanteellinen hoitomuoto rentoutusta hakevalle, mutta on paljon enemmän kuin pelkkä ”hyvän olon hoito.”

Huomioi tullessasi hoitoon:
Hoitoon kannattaa tulla mukavissa ja vähän huonommissa vaatteissa, koska ne saattavat öljyyntyä.