AJARA – intialainen käsi- ja jalkahieronta/ayurvedinen refleksologia (Padabhyanga ja hasta-abhyanga)

Hyvän Olon Idea - Käsien hierontaa

“Sairaudet eivät tule hänen luokseen, joka hieroo jalkansa ennen nukkumaan menoa, aivan kuten käärmeet eivät lähesty kotkaa.”

Ayurvedinen jalkarefleksologia -hieronta perustuu perinteiseen intialaiseen hierontatyöskentelyyn. Ayurvedisessä perinteessä onkin jalka- ja käsihieronnalla hyvin erityinen asema.

Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa ja saadaan energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään myös marmapisteitä.

Ayurvedassa käytetään toisinaan hoidoissa avuksi metalleja. Jalka- ja käsihieronnassa käytetään pronssista Kasamaljaa, joka mm. rauhoittaa ja helpottaa myrkkyjen poistumista kehosta.

Hieronnan hyötyä voidaan lisätä valitsemalla oikea hierontaöljy. Vaikka perusöljyt omaavat terapeuttisia ominaisuuksia, ne voivat toimia jopa hoitavammin lisättynä yrteillä ja eteerisillä öljyillä. Seesamiöljy on yleisimmin käytetty öljy, joka tasapainottaa kaikkia doshia. Se sisältää runsaasti rasvaliukoisia vitamiineja, siinä on korkea mineraalisisältö ja se on hyvin säilyvää. Seesamiöljy on voimakas antioksidantti, imeytyy hyvin ja on erittäin ihoa ravitsevaa.
Hoitoöljy voidaan valita myös doshatyypin mukaan.

Hoidon vaikutuksia: puhdistaa, lievittää lihasjännityksiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa, tehostaa hermoston toimintaa, lievittää kipua, rentouttaa ja vähentää stressiä, auttaa unettomuuteen, ravitsee ihoa, ehkäisee iskiasta, auttaa kuulon ja näön ylläpitämisessä, säilyttää terveyden ja auttaa kehon toimintojen ylläpidossa.

Käsistä hoidetaan käsivarret, ranteet sekä kämmenselät, kämmenet ja sormet. Jaloista hoidetaan sääret ja pohkeet, nilkat, jalkaterät ja jalkapohjat sekä varpaat. Erityisen hyvä hoito myös esimerkiksi seisomatyötä tai käsillään työtä tekeville.

Huomioi tullessasi hoitoon:
Hoidon ajaksi kannattaa pukeutua lyhythihaiseen paitaan ja asuun, missä voi paljastaa jalat polvesta alaspäin.