AJARA – ajurvedinen kokovartalohieronta (abhyanga)

Hyvän Olon Idea - Hieronta

Hieronnan tarkoituksena on poistaa tukoksia ja lisätä energian virtausta sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Hierontaliikkeet ja -tekniikat noudattavat kehon toimintoja, ne avaavat niveliä ja auttavat niitä toimimaan joustavammin. Liikkeet ovat suhteellisen nopeita lämmön ylläpitämiseksi.

Hoidossa hierotaan koko keho päästä varpaisiin, niin kasvot, pää, vatsanalue kuin myös kaikki raajat, rinnan ja selän alue.  Liikkeet ovat suhteellisen nopeita lämmön ylläpitämiseksi. Stimuloimalla marmapisteitä avataan energiakanavia (nadeja), jotta elämänenergia (prana) pääsee kulkemaan vapaasti kehossa. Marmapisteet muistuttavat kiinalaisia akupisteitä, mutta painamisen sijaan ne hierotaan pehmeästi pyörittäen. Hieronta suoritetaan oman doshantyypin öljyillä tai niiden ja kipuöljyn sekoituksella. Myös kasvot ja pää hierotaan öljyllä.

Ayurvedinen hieronta sopii myös rentoutumiseen ja hemmotteluhoidoksi ja painonhallintaa tukemaan. Ayurvedinen hieronta on kevyempää kuin klassinen hieronta ja se sopii lähes kaikenikäisille.

Huomioi tullessasi hoitoon:
Tule hoitoon meikittä tai varaudu poistamaan meikit ennen hoitoa. Hoidossa käsitellään koko keho päästä varpaisiin öljyllä, joten älä pukeudu parhaimpiin alusvaatteisiisi (string-malliset alushousut ovat hieronnassa käytännöllisimmät). Vaikka suurin osa öljystä imeytyy ihoon, niin pukeudu vähän huonompiin vaatteisiin. Myös hiukset öljyyntyvät hoidossa.

HUOM! Intialaisen hoitoperinteen mukaisesti teen kokovartalohierontaa vain naisille.